top of page
Läpp Botox injektion

FILLERS

Fillers används för att forma och skapa volym. Fillers består en hyaluronsyra som är en sockermolekyl som vi har naturligt i kroppen. Hyaluronsyra avtar med stigande ålder och med hjälp av fillers kan man återskapa det man en gång har förlorat. Behandlingen går snabbt och man ser resultat omedelbart. Hållbarhet 6-12 månader. I läppar kan nedbrytningen ske snabbare. 

På kliniken behandlar vi: 
Läppar
Nasolabiala veck 
Sura mungipor
Kindben 
Haka 
Käklinje 

Näskorrigering

Tinningar

Tear Through

På kliniken erbjuder vi även HYALASE som är borttagning av fillers.

INFÖR BEHANDLING 
Du ska inte vara gravid eller amma
Man ska inte ha pågående infektion i kroppen
Inte ha herpes, finnar eller andra hudåkommor på området som ska behandlas 

Undvik blodförtunnande läkemedel
Har du gjort fillersbehandling tidigare på samma område som du önskar behandla ska det helst ha gått 3 månader om du har behandlats med ett annat fillersmärke än det vi har på kliniken

EFTERVÅRD
Efter injektionen kan rodnad och svullnad uppkomma och kan kvarstå i flera dagar. Du bör låta det behandlade området vila från beröring och smink i 24 timmar. 
Undvik bastu, varma bad, träning och alkohol i 48 timmar.
Du ska inte massera det behandlade området själv med risk att förflytta din filler.
De närmsta 2 veckorna ska du vara försiktig med exponering av direkt solljus på det behandlade området, viktigt med stark solskyddsfaktor för att undvika pigmenteringar av det behandlade området. 
Försök att sova med huvudet högt och undvika att sova på det behandlade området en till två dagar efter behandlingen. 
Tandläkarbesök bör undvikas de närmsta 2 veckorna. 

FILLERS

BOTOX

Med botulinumtoxin kan man tillfälligt försvaga muskler i ansiktet som leder till ett piggare och fräschare utseende. Botulinumtoxin är en injektionsbehandling där man tillfälligt blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Denna muskelavslappning är tillfällig och avtar gradvis. Behandlingen görs med en tunn liten nål och tar endast ett par minuter. Behandling görs alltid efter en konsultation av dina individuella förutsättningar och din ansiktsmuskulatur. Effekt börjar synas efter några dagar upp till en vecka. Dag 14 ser du full effekt. Behandlingen håller i ca 3 månader men tiden varierar beroende på hudens tillstånd, behandlat område, hur stor dos som injiceras och livsstilsfaktorer som solning och rökning. 

En uppföljning och touch up efter ca 2 veckor ingår i priset. 

På kliniken behandlar vi: 
Panna
Bekymmersrynkan
Kråksparkar
Gummy smile
Bunny lines
Ögonbrynslyft
Lipflip
Sura mungipor
Apelsinhaka

Nästippslyft
Tandgnissel (käkmuskel)
Spänningshuvudvärk
Svettbehandling

INFÖR BEHANDLING
Du ska inte vara gravid eller amma
Man ska inte ha en pågående infektion i kroppen
Undvik blodförtunnande läkemedel

EFTERVÅRD
Vid alla typer av injektioner kan själva sticket ge smärta, svullnad och blåmärken. Undvik planläge de närmsta 4 timmarna
Du bör låta det behandlade området vila från smink och beröring i 24 timmar 
Massera ej det behandlade området
Undvik träning, bastu, varma bad och alkohol de närmsta 48 timmarna

Botox Injektioner
BOTOX
0ecdf149-ddc5-49e8-b2f6-694b6ef3d203.png

PRP/PRF

Upplever du tunnhårighet, håravfall samt vill få tillbaka tjockleken på ditt hår? PRP - Platelet Rich Plasma eller ”Vampyrbehandling” är en 100% naturlig och enkel behandling som går ut på att utvinna trombocytrik plasma från ditt eget blod.


Vid PRP behandling används dina egna unika tillväxtfaktorer i blodet och dess läkande egenskaper. PRP stimulerar och ökar cirkulationen i vävnaden runt hårsäckarna, så att svaga och vilande hårsäckar återaktiveras, vilket resulterar i ett starkare och tätare hår. PRP boostar även produktion av kollagen och elastin i huden vilket leder till slätare och mjukare hud med mer lyster. Full förnyelse av kollagen uppnås upp till 3 månader efter din behandling. Inga biverkningar och minimal risk för infektion eftersom PRP kommer från ditt egna blod.

 

PRF (platelet rich fibrin)

Skillnaden mellan PRP och PRF är att vid framställning av PRF tillför man inte antikoagulantia i provrören. Blodet centrifigureras i en lägre hastighet under kortare tid. Den lägre hastigheten gör att färre celler skadas och kvar blir, också leukocyter och nyttiga stamceller. Konsistensen blir som en gel vilket leder till att PRF är ett 100% naturligt alternativ till syntetiska fillers. 

Föredrar man naturligt material istället för konstgjort, är man gravid eller allergisk är PRF ett alternativ. PRF lägger sig alltid jämnt och fint utan klumpar och ger en naturlig lyster åt huden. 

 

PRF Tear Through (under ögonen)

Med fillers bygger man upp volymförlusten under ögonen men ofta blir man inte av med de mörka partierna under ögonen. Eftersom PRF stimulerar hudens cellföryngring och bildar kollagen löser PRF båda problemen. 

PRF Tear Through görs med 1-3 behandlingar med 1 månads mellanrum för att bibehålla volymen. Tear Through med PRF är optimalt om man inte har alltför djupa veck. Skulle man inte uppnå önskat resultat pga djupa veck kan man komplettera med lite fillers vid sista behandlingen. 


Indikationer:
•Håravfall
•Hudföryngring
•Acneärr
•Rynkor

 

PRP/PRF Ortopedi

Idrottsskador samt degenerativa led- och sentillstånd kan framgångsrikt behandlas med PRP. PRP kan också hjälpa patienter där konservativ behandling har misslyckats. PRP stimulerar tillväxten av celler och regenerering av av vävnader som brosk, senor och ligament. 

 

På kliniken behandlas:

Knäled

Axelled

Höftled


INFÖR BESÖKET
Undvik hårprodukter som vax eller spray vid PRP hårbotten
Undvik blodförtunnande läkemedel som Ipren
Drick gärna rikligt med vätska inför besöket, vilket gör det enklare att dra blod

EFTERVÅRD
Du kan initialt efter injicering känna svullnad, rodnad och värmeökning
i det behandlade området, även blåmärken kan förekomma.
Undvik smink, hårvårdsprodukter samt att röra vid det behandlade området i 24 timmar, vid PRP hårbotten går det dock bra att tvätta håret tidigast 1 timme efter behandling.

 

Undvik träning, bada bastu, varma bad och alkohol i 48 timmar. 

PRP

DERMAPEN4™️

Microneedling innebär att man med hjälp av små mikroskopiska nålstick skapar en kontrollerad sårläkningsprocess som startar i huden. Under sårläkningsprocessen bildas kollagen som resulterar i att hudstrukturen förbättras. 

På kliniken använder vi oss av orginalet Dermapen4 som är den första microneedling pennan på marknaden. Dermapen4 är fortfarande marknadsledande världen över och är allmänt känd som ”Gold Standard” inom microneedling. 


Dermapen4 har ett brett användningsområde och kan användas året runt. 


Indikationer:
• Skin tightening, lyft och föryngring
• Ärr (akne, kirurgiska, brännskador)
• Förstorade porer
• Oren hud och akne
• Milier, pormaskar
• Pigmenteringar
• Rosacea
• Bristningar

Hur går en Dermapen behandling till? 


Huden tvättas rent med TriPhaseCleanser. Microderm Exfoliant som är både en kemisk och mekanisk peeling appliceras och masseras in i huden.  Mesoglide som är anpassat efter din hudtyp nålas in i det området som ska behandlas.  När nålningen är klar får man ligga i en specialanpassad sheetmask för att svalka huden Huden appliceras med Vitamin Rich Repair som är en närande och reparerande kräm.  Dermapen behandlingen avslutas med en försegling av huden med hjälp av Cover Recover med spf 30.

 

Vill du få en extra boost på din Dermapenbehandling kan man lägga till Über PRO Peel


På kliniken kan vi även kombinera Dermapen4 samband med bland annat PRP, PRX-T33 och Microbotox behandlingar. 

 

2339e81d-936a-4a0c-a5f4-4709db5759cc.jpeg
d595685c-c119-4069-968f-e2e7512a4e36.png

PRX-T33

PRX-T33 är den populära nålfria antiage behandlingen alla pratar om. Behandlingen är näst intill smärtfri och ni slipper nålarna. Den här behandlingen är den nya generationens TCA-peel och aktiveras i huden genom lätt massage. För bästa resultat rekommenderas en kur på 3-5 behandlingar, dock ser man resultat omedelbart efter behandling. PRX-T33 innehåller ingredienser som bidrar till cellförnyelse. Behandlingen minskar linjer, pigmenteringar, porer och ger spänst i huden. För ännu bättre resultat kan man kombinera PRX-T33 med Dermapen. Behandlingen kan utföras året runt då den inte skapar ljuskänslighet. 

 

Hur går en PRX-T33 behandling till? 

Huden tvättas rent med Pre-treatment Solution

3-5 lager PRX appliceras beroende på hur din hud reagerar.

Huden appliceras med Nutriente kräm som förseglar huden

Behandlingen avslutas med IceMask som får ligga på i 5-10 minuter

Efter behandlingen får du med dig ett eftervårdskit för 6 dagar framåt.

DERMAPEN
PRX-T33

PLASMA PEN PLAXEL +

PLAXEL + är en revolutionerande behandling för uppstramning av slapp hud med mycket bra resultat och helt utan kirurgi. Behandlingen är nästan helt smärtfritt och kan fungera på hela kroppen.

 

PLAXEL +  är den nya generationens plasmapen där karbonseringen/ svarta prickarna inte syns. Endast dagen efter ser man små skorpor. Detta är marknadens första och just nu enda penna med denna teknik. 

Vilka områden kan behandlas?

Man kan i princip behandla hela ansiktet med Plasmapen men de vanligaste områdena är ögonlocken, kråksparkar, ögonbrynen, rökrynkan, hudbristningar etc. Behandlingen är även effektiv mot korrigering av djupare rynkor, fina linjer, ojämn hy, åldersfläckar och vissa pigmentfläckar. 

Hur går behandlingen till?

Plasmapen har en spets som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När spetsen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Det öppnas en mikrokanal och värmen från plasmablixten gör att vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga ”skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroplaster, som är en viktig del av hudens självläkning och kollagenproduktion.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Precis som alla andra behandlingar resultatet varierar från individ till individ. Faktorer som ålder, hud typ, behandlingsarean och kvaliteten på huden avgör vilket resultat man får. Vid ett kirurgiskt ingrepp opererar man vanligen bort överflödet av huden men vid plasma pen behandling jobbar man på att gradvis strama upp huden genom att öka antalet Kollagen trådar i hudens ”dermis” nivå. Ökat antal kollagen medför en naturlig friskare, fastare hy med mycket lyster och fukt i huden. Har man redan en relativ fast hy men känner att huden börjar tappa sin elasticitet brukar det räcka med en behandling men annars kan vanligtvis behövas 2 till 4 behandlingar för att uppnå ett bra resultat. Slutresultatet ses vanligen efter ca 3 månader.

Efter behandlingen:

Undvik att använda några kosmetiska produkter förrän minst 3 dagar efter behandlingen.

Undvik alla direkta värmekällor, dvs sol, UV-strålning, bastu osv i minst två veckor.

Var försiktig med att du inte gnider av skorporna/missfärgningen som bildas under de första 5-7 dagarna. De brukar falla av inom en vecka.

När skorporna trillat av kan rodnaden finnas kvar under de följande veckorna.

Använd solskyddsprodukt med 50 spf.

Drick mycket vatten

Ta extra tillskott av C-vitamin och andra vitaminer

Använd endast vitt vaselin på tub under den första veckan sedan kan du börja med din favorit hudvårdsprodukt.

plaxel-pen_edited.jpg
Plasma
thumbnail_BE4ED87A-E7E1-4EA5-94F2-345E00D3F991.jpg

SKLEROSERING

Snygga ben till sommaren!

 Sklerosering eller skleroterapi är en injektionsbehandling där man med en tunn liten nål injicerar läkemedlet Aethoxysklerol långsamt i ytliga, kosmetiskt störande ådernät på benen. Ämnet gör att kärlet täpps till och till slut skrumpnar. Vi anlägger tryck mot behandlade kärl och lindar med en kompressionslinda. Direkt efter behandlingen kan du se små utbukningar och vara lite röd på det behandlade området. Kärlet blir först rött, sedan blått och börjar blekna efter ca 3-6 veckor. Dina ben ser jämnare ut utan kirurgiska ingrepp. 

Efter behandling är det viktigt att ha på stödstrumpor i 3-5 dagar för att upprätthålla effekten. En fördel är att införskaffa sig stödstrumporna inför behandlingen så att dessa kan tas på direkt efteråt. Träning ska undvikas de första 3 dagarna efter behandling. 

För att uppnå maximalt resultat kan man behöva upprepa behandlingen 1-2 gånger.  Varje behandling utförs med 8 veckors mellanrum. Man kan inte få bort alla ådernät men en reducering på 70% ses som ett bra resultat. Tänk på att inte utsätta det behandlade området för sol på 3 dagar och därefter använda en hög solskyddsfaktor för att minska risken för pigmenteringar. 

TRÅDLYFT

Trådlyft är det senaste tillskottet inom estetik. Trådlyft går snabbt, är mindre invasivt och kan utföras utan narkos.

Behandlingen utförs genom att man gör små hål i huden och för in en kanyl genom vilken tråden löper och när man drar ut kanylen blir tråden kvar. Det finns två olika sorters trådar som man kan kombinera under en behandling. Hullingförsedda trådar under huden som ger ett lyft genom att dra i tråden. Dessa trådar används för att lyfta käklinjen, kinder, halsområdet och ögonbryn.  Monotrådar är nättare trådar som ger en kollagenstimulering som ger ett minilyft. Monotrådar kan t.ex. användas kring munområdet eller under ögon.

 

Omedelbart efter behandlingen märks ett tydligt resultat, men maximal effekt av behandlingen ses efter ca 3 månader. Trådarna bryts ner i kroppen efter ca 6-9 månader, men effekten håller i 1-2 år efter behandling då en process av kollagen och elastinstimulering startas i samband med att trådarna sätts in. 

Eftervård: Efter behandlingen kan du uppleva svullnad och rodnad i det behandlade området. Även blåmärken kan förekomma. Om det ömmar efter behandlingen går det bra att ta antiinflammatoriska tabletter. Undvik att sola i två veckor och gör inga andra former av ansiktsbehandlingar under tre veckor.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation för din trådlyftbehandling så går vi igenom dina förutsättningar och vilket trådlyft som skulle passa

clinicasdh-hilos60.jpg
TRANSPLANTATION
SKLEROSERING
bottom of page